Vad för gräsklippare vill du ha? En som går på Batteri, el, bensin eller en handjagare? Det finns för- och nackdelar med alla olika sorters gå gräsklippare. Framför allt är det tomtens storlek som avgör vilken sorts gräsklippare som passar bäst hos er – och hur miljövänlig du vill vara.

Hur kuperad är din tomt, är den skogs bevuxen och hur stor är den? Det är frågor man ska fundera på inför valet av köp av gå gräsklippare.

Generellt kan man säga att om tomten är under 800–1 000 kvadrat så kan en bra batteriklippare vara ett bra alternativ.

För en tomt som är upp till 300–500 kvadrat, och även för radhus, kan en el klippare med sladd räcka.

För tomter som är större än 1 000 kvadrat är bensinklippare oftast bäst.

Men det är också en ekonomisk fråga såklart.

Om du har cirka 1000 kvadratmeter stor gräsmatta så räcker en bensinklippare för ett par tusen kronor jätte bra, medans du skulle få betala betydligt mer för en batteriklippare som klarar den storleken på gräsmatta.

Vilka gräsklippare säljs mest?

El är på väldigt stark frammarsch, framför allt för mindre tomter. har du en tomt på runt 600 kvadrat så kan du med gott samvete köra en batteriklippare. Under de senaste åren har också kvaliteten på batterierna ökat väldigt mycket.

Det är bra att tänka på att om du köper en batteriklippare med ett kraftfullt batteri, så kan ett extra batteri kosta 2 000–3 000 kr.

Hur ska du veta att du köper en bra batteriklippare?

köper en batteriklippare för cirka 4 000 kronor och uppåt så får du en bra gräsklippare nästan oavsett vilket märke.  

Jätte stor tomt 

Har du en jätte stor tomt så är nästan det självklara valet en åk gräsklippare, om du inte vill spendera all din lediga tid på att klippa gräset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>