Vill du vara extraberedd för den kommande däckbytesperioden? Sedan har jag här guiden för dig som gör det lättare för dig när du behöver byta däck.

Guiden är för dig som tycker att det låter bättre att säga att du själv har bytt däck.

En däckbyte sker vanligen mellan en timme eller två, beroende på hur snabbt eller noggrant du är.

För att byta däck måste du använda minst:

– En jacka

– Socketnycklar för att skruva loss bultarna

– Fett

– Däck manometer

Så låt oss byta däck!

  1. Ta bort fälgen från hjulet så att du kan komma in i hjulbultarna.
  2. Sätt in din jack i bilen och lyft sedan hjulet från marken. På de flesta bilar är det markerat där jacket ska monteras.
  3. Lossa hjulbultarna från däcken och håll dem borta från dem. Ett litet tips: Smörj alla muttrar och trådar, så det är lättare att montera igen.
  4. Det är nu du behöver ta bort hjulet, och här är det viktigt att du markerar hjulen så att du vet exakt var hjulet har varit. Du kan dock ändra rätt bakhjul och höger framhjul. Anledningen till detta är att du distribuerar slitage på hjulen och dina hjul kommer att hålla längre. Håll bara koll på höger och vänster.
  5. Rengör fälgen nu när du har chansen. Om din fälg är helt ny kan du bara använda en mjuk borste. Annars, använd en hård borste, till exempel en stålborste, så att du kan komma in i djupet.
  6. Nu är det dags att sätta de nya däcken på den rengjorda fälgen. Det är här du borde vara medveten om att du får hjulbultarna ordentligt åtdragna. Börja med att dra åt dem löst och sena sedan bilen så att du kan dra åt hjulbultarna ordentligt. Se till att dra åt bultarna mot varandra och inte bredvid varandra. Detta garanterar en bättre installation.
  7. Dra åt bultarna efter att ha dragit 100 km.
  8. Kom ihåg att mäta däcktrycket. Hur mycket tryck dina däck kan hålla på själva däcket Det är viktigt att observera detta för att säkerställa korrekt och säker körning.

 

Vad är nytt?

Guiden här kan inte skilja sig från vad du tidigare gjort, men det är viktigt att hålla koll på hjulets placering och montering. Det är avgörande för din bils liv – och din egen. Felaktig installation av däck kan leda till trafikolyckor. Det är därför viktigt att du vet vad du gör.

Det finns dock ett sätt som både säkerställer att du snabbt kan också montera dina däck noggrant.

Många privata och små verkstäder får tanken på att köpa en däckmaskin som hjälper dig att ändra dina däck snabbare och kan hålla samma hjul på bilen. Du sparar mycket pengar genom att inte behöva köpa nya hjul för bilen. Med däckmaskinen får du och din inre gör-det-själv-haj en extra spark.

Njut av däckbytet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>