I våra hem är det vanligt att man har lite lampor, här och där, men en miss många gör är att ha för få ljuskällor i rummen. Ett rum behöver ha mellan 5 till 7 olika ljuskällor och det bör även vara en variation av lampor och belysning. Det finns idag tre sorters belysning som kan behövas i våra rum. Det är allmänbelysning, punktbelysning och funktionell belysning. Det kan vara en god idé att satsa på led lampor samt dimmer för flera av lamporna, så att du kan få bra flexibilitet i belysningen.

Inred olika rum på rätt sätt

Olika rum i våra hem behöver ha olika typer av ljus och lampor. I sovrummet kan det vara bra med lite mildare ljus, då det är ett rum tänkt för avslappning. Men det kan även vara god idé att ha en led lampa samt en punktbelysning för att lysa upp ett visst utrymme. Vid sängen kan det vara bra att ha läslampor, om du gillar att läsa böcker innan du ska sova. När det gäller hallen, så är det en yta i hemmet som behöver mycket ljus, gärna en stark takbelysning. I köket behöver du ha en bra arbetsbelysning för att se då du lagar mat, men även stämningsljus över matbordet.

En del rum behöver många ljuskällor

Våra vardagsrum är ofta de rum som används mest och till många olika saker. Här är det ett måste ha flera olika källor till ljus. Du kan satsa på led belysning, stämningsljus, riktad belysning och så vidare. Det finns många bra lampor på https://www.lampornu.se/. Se även till att ha en bra taklampa i vardagsrummet, för då du ska städa, så att du ser vad du gör. Ett annat rum som även det behöver många olika ljuskällor är barnens rum. På dagarna ska det finnas bra med ljus för barnens lek och sedan mildare ljus då de ska sova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>