Att bygga ett hemmagym behöver inte vara särskilt dyrt. Ofta använder man en massa pengar på onödig cardioutrustning, eller andra dyra specialprodukter som, ärligt talat, inte är särskilt användbara på ett vanligt gym, än mindre i ett hemmagym. En viktig aspekt av ditt hemmagym är golvet. Golvet ska skydda det ursprungliga golvet i rummet, och bidra till att det fungerar att träna i rummet. Ett foamgolv av sammanfogade rutor är perfekt. Det kräver inte de stora hantverksskillsen att lägga ett sådant. Utöver att vara ideellt att träna på, så bidrar det dessutom till att radikalt minska ljudnivån.

Med enkla medel kan du skapa ett fullt fungerande gym, som även håller i längden. Det finns gott om ställen att köpa begagnad träningsutrustning. Du kan ofta hitta utrustning för mindre än hälften vad du skulle betala för nytt. Här är e-bay och blocket utmärkta ställen att leta. Funderar på att träna yoga? Då är allt du behöver för att komma igång en yogamatta och några få extra redskap. läs mera på billigfitness.se

Gymmet som utvecklas över tid

Tänk också på att ditt hemmagym kommer att utvecklas över tid. Börja med grunderna och håll ögonen öppna efter erbjudanden på de redskap du vill ha, så kan du succesivt uppgradera gymmet.

Kanske är det fler saker du vill ha in i gymmet. Kylskåp och sodastreamer, kanske ett bättre fläktsystem.  Vill du ha in speglar ska du tänka på placeringen av dessa. Du vill inte sluta som den där som bara tränat överkroppen och glömt vaderna. Speglarna ska visa hela kroppen.

Gör en helhetsplan över hur du vill att det ska bli. Rangordna detaljerna efter vad som krävs, vad som är bra att ha och vad som bara är kul att ha. När priset är rätt kan du göra de tilläggen. Och om priset verkligen är rätt kanske någon ”kul-att-ha-grej” kommer före.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>