Vad ska man tänka på när man renoverar sitt badrum? I den här artikeln ska vi titta närmare på den frågan. Vi kommer att dela med oss av tre värdefulla tips som du kan ha nytta av när du renoverar ditt badrum.

Planera noggrant

 

Det viktigaste och mest grundläggande är att planera renoveringen noggrant. Risken om man börjar utan att ha planerat hela projektet först är att man efter ett tag kommer på att man borde ha gjort helt annorlunda från början, eller att pengarna inte kommer att räcka för att föra projektet i mål. Ett alternativ då är att ta ett lån för att ha råd att slutföra projektet.

Planera precis hur badrummet ska bli, med allt från kakel och klinker till inredning, så att du kan se ett färdigt badrum framför dig som ser ut som du vill ha det. Kom ihåg att det ska vara både funktionellt och snyggt.

Anlita en firma för våtrumsarbetet

Det andra du bör fundera på är hur mycket du ska göra själv och vad du ska anlita en firma för. Kom ihåg att när det gäller våtrum så behöver en behörig hantverkare göra stora delar av arbetet för att dina försäkringar ska gälla, om exempelvis en fuktskada skulle uppstå.

Vissa delar när det gäller badrumsrenovering kan du göra själv, så som att skruva upp hyllor eller montera enklare inredning.

Gör en budget för hela projektet

Gör en budget för hela projektet. Kom ihåg att ta med alla poster som ingår – från material, inredning till arbetskostnader för både våtrumsarbete och elinstallationer. Genom att göra en budget för hela projektet slipper du överraskningar under resans gång. Det behöver inte vara någon avancerad budget, gör en enkel skiss i Excel – det räcker gott.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>