Vi är alla beroende av vädret på ett eller annat sätt. Kanske du löptränar och vill vara säker på att ha rätt kläder på dig. Eller kanske du är förälder och ska se till så att barnen har rätt kläder, både på och med sig i skolan. Kanske du är nöjd bara du kommer torrskodd igenom rusningstrafiken. För några är det skillnaden på en lyckad eller misslyckad dag att känna till vädret på förhand.

Vill du vara förberedd, kan en personlig väderstation vara ett sätt att vara säker på detta. Eftersom vädret är viktigt för dig har du förstås redan en väderapp i telefonen. Du vet också att den kan vara en hel timme efter, och väderstationen den rapporterar från kan sitta en bit bort. Vill du veta vad som händer precis utanför din dörr, är det en egen väderstation som gäller.

Det här är en investering som just du känner är viktig. Eftersom den är viktig är du också beredd att lägga en slant på din station. Kvalitet kostar mera, så är det bara. Behöver du låna för att kunna göra den här investeringen, kan det vara på sin plats att ta hjälp av en sökmotor för att hitta det som passar dig bäst. Läs mer här

 

Vad måste stationen kunna?

En mellanklass väderstation klarar av att visa vind- och regnstyrka med relativt stor precision. Behöver du exakta siffror, får du gå upp i toppklass. En dyrare väderstation har helt enkelt mindre felmarginal. Utöver ett par extra funktioner, förstås.

Det minsta du ska räkna med att din väderstation ska kunna, är att både inne och ute att mäta temperatur och luftfuktighet, samt förstås barometertrycket utomhus. Går du upp ett snäpp får du med vindhastighet och vindriktning samt förstås regnmängden. Sista steget upp, ger dig dessutom specialiserade mätningar som markfuktighet och vattentemperatur och dessutom UV-index.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>